L'associacio Roc Chabàs de la Marina presenta en Dénia el llibre d'Enric Calvo "Gobernadores y reyes de la Valencia musulmana"

L’associacio Roc Chabàs de la Marina presenta en Dénia el llibre d’Enric Calvo «Gobernadores y reyes de la Valencia musulmana»

L’associació valencianista Roc Chabàs de la Marina presentarà el pròxim dissabte 20 d’abril a les 12h. el llibre de l’escritor Enric Calvo baix el títul «Gobernadores y reyes de la Valencia Musulmana». Un acte que tindrà lloc en la penya valencianista M’en fot que te el seu local social en el carrer Temple Sant Telm, 7 de Dénia.

Una volta més, esta associació valencianista porta l’història i la cultura valencianes cap a la Marina i les terres d’Alacant. Este acte es desenrollarà baix el domini musulmà de Valéncia i els seus governants i el llibre d’Enric Calvo sobre la qüestió.

Enric Calvo i Dolz

WhatsApp Image 2024 04 15 at 23.24.33 1Poeta, narrador, ensagiste i professor universitari valencià, naixcut en El Cabanyal (Valéncia) en 1949. Bolcat des de molt primerenca edat cap a l’estudi de les Arts i el cultiu de les Lletres, va cursar la carrera de Belles arts en l’Universitat Politècnica de Valéncia, d’a on ataca en un títul de llicenciat que li va permetre orientar els seus passos per la sendera de la docència. En l’actualitat (any 2001), impartix classes com a Professor Titular de Dibuix i Pintura en l’Universitat Popular de Valéncia.

En la seua faceta d’escritor, Enric Calvo i Dolz es va donar a conéixer al començament dels anys noranta en la publicació del poemari titulat Espurnes i fanc (Valéncia: Associació Cultural Lo Rat Penat, 1992), al que despuix afegiria una atra colecció de versos publicada baix el títul d’Un pessic d’asfalt (Valéncia: Mare Nostrum, 1995). La difusió d’estos dos volums poètics va convertir a l’escritor del Cabanyal en una de les veus més destacades de la jove lírica de finals del sigle XX escrita en la seua llengua vernàcula, posició ventajosa que va vindre a consolidar, a la veta de dos anys, en la publicació de la seua tercera entrega poètica, titulada Esguells corcats (Catarroja: Ajuntament de Catarroja, Servici de Publicacions, 1997). El seu nom i una interessant mostra del seu quefer poètic han quedat impresos també en el volum poètic colectiu titulat Ausias March des de la Valéncia dels 90: 20 poetes glossen a Ausias March en commemoració del seu 600 aniversari (Catarroja: Ajuntament de Catarroja, Servici de Publicacions, 1997).

A l’hora que desenrollava esta escritura poètica, Enric Calvo i Dolz s’entregava també al cultiu de la prosa de ficció, gènero en el que va collir igualment un mereixcut reconeiximent lliterari en el seu àmbit geo-cultural llevantí. La seua primera novela, titulada La llarga nit (Valéncia: ABV Fil d’Aram, 1993) li va presentar davant els seus paisans com un narrador dotat d’excelents qualitats per a reproduir els diferents ambients i personages característics de la Comunitat Valenciana, habilitat que va tornar a exhibir a la veta de dos anys, quan va donar a l’imprenta la seua segona entrega novelesca, publicada baix el títul de La ciutadella de Valéncia (Valéncia: ABV Fil d’Aram, 1995). Consolidat ya com un dels narradors més lluents i originals de la nova prosa valenciana, en el mateix any en que va aparéixer esta segona novela seua es va alçar en el primer premi de narrativa “Constantí Llombart” -inclòs en l’ampli registre de modalitats creatives dels premis “Ciutat de Valéncia”-, gràcies a la seua novela Fulles mortes (Valéncia: Ajuntament, 1996). Posteriorment, sense eixir de l’espectre genèric de la prosa de ficció, Enric Calvo i Dolz va donar a l’imprenta Esclaus del destí (Valéncia: Acció Bibliogràfica Valenciana “Fil d’Aran”, 1996) i El llaberint (Valéncia: Lo Rat Penat, 1997). Esta última obra permaneixia inèdita des de que, en 1992, fòra guardonada (baix el títul de Dins del llaberint) en un atre rellevant premi destinat a resaltar els mèrits lliteraris de les obres escrites en valencià: el premi Miquel Adlert Noguerol.

En la seua condició d’investigador interessat en les Lletres i l’Història de la seua comunitat natal, l’escritor del Cabanyal ha donat a l’imprenta varis estudis d’extraordinària rellevància, com el titulat Les corts valencianes, garantia d’identitat [Valéncia: Corts Valencianes, 1996]), escrit en colaboració en Andreu Tintorer i Peiró. Ademés, ha publicat -en colaboració en Ampar Cabanes- una edició del Tirant lo Blanch (Valéncia: Ajuntament, 1995), aixina com una obra divulgativa sobre La batalla d’Almansa (Valéncia: Ajuntament, 1995).

Scroll al inicio