La Ret d'estudis Valencians presenta el llibre "Eduard Buil. Memòria d'un poeta" en Lo Rat Penat

El 13 de setembre homenage a Eduard Buil en el Centre Instructiu Musical de Benimaclet en Valéncia

El pròxim dimecres 13 de setembre de 2023 tindrà lloc un homenage a Eduard Buil en el Centre Instructiu Musical de Benimaclet, organisat, dins de les Festes Patronals de Benimaclet, per la Clavaria 2023 – Amics de Benimaclet, en motiu del 50 aniversari de la seua defunció i en colaboració en la Ret d’Estudis Valencians i l’Associació Cultural Poble de Benimaclet.
En l’acte se presentarà el llibre Eduard Buil, memòria d’un poeta, que fa un repàs a la vida i obra del poeta.

Eduard Buïl i Navarro

Eduard Buil (Valencia 8 de decembre de 1898 – Valencia 10 d’Agost de 1973). Fon periodiste i dramaturc valencià… i fill d’adoptiu de Benimaclet. Buil va destacar en les lletres valencianes en els anys 20 i 30 del segle XX. Una persona a la que la guerra civil espanyola el va obligar a emigrar durant vora 30 anys i en tornar els valencians el vàrem oblidar injustament.
Buïl als dihuit anys publicava els seus primers versos poètics d’una extensa carrera en narrativa. Tambe sigué dramaturg, estrenant 32 obres en valencià, comèdies, sainets i sarsueles,…
En 1.922 s’incorporà a les Joventuts de Lo Rat penat i participà en nombrosos certàmens dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valencia. En 1.031 entra a treballar al Mercantil Valenciano, a on era crític de teatre.
Com be recorda Buil en la seua autobiografia, ni en els pijors moments de la posguerra, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet li va retirar el seu nomenament de Soci d’Honor. En tornar de l’exili, el CIM, va tindre la sòrt de contar en ell en les seues velades culturals i entregues de premis, que encara recorden els més majors.
F475 IJWUAAG31n

Participacions en l’acte

L’acte contarà en la participació:
  • Del coordinador de l’obra: Miquel Àngel Gascón, que és el promotor del proyecte cultural “Poetes Valencians”.
  • El President Honorari de la Clavaria 2023: José Cristóbal Cuenca, que va conéixer personalment a Buil.
  • Pau Giner, President de l’Associació Cultural Poble de Benimaclet .
  • La néta del nostre homenajat: Alexandrina Fornas Buil.
Durant l’acte se llegiran diverses poesies d’Eduart Buil.
Scroll al inicio