Es presenta en Valencia la Aliança Europea de Llengües Regionals en motiu del dia Europeu de les Llengües

Es presenta en Valencia la Aliança Europea de Llengües Regionals en motiu del dia Europeu de les Llengües

El passat divendres tingue lloc la presentacio en Valencia de la Aliança Europea de les Llengües Regionals, entitat creada en l’objetiu de potenciar les disferents llengües regionals d’Europa. L’acte, organisat per l’Institut d’Estudis Valencians, es celebrà en la centrica seu del Centro Aragonés de Valencia.

En la presentacio participaren el Collectif Provençau, l’associacio Beárn Toustém, l’Institut Bearnais et Gascon, la Federació d’Asociacións Culturáls de l’Aragó Oriental, i el propio Institut d’Estudis Valencians.

Durant l’encontre les distintes associacions explicaren la situacio de la llengua provençal, la bearnesa, l’aragonesa i la valenciana, en l’actual moment de cambi social i politic. Tambe formen part de la AELR entitats que treballen per la defensa i difusio de la llengua napolitana i la llengua balear, pero que no van poder acudir a l’encontre convocat en Valencia.

Jean Pierre Richard, president del Collectif Provençau manifestà que el seu objectiu es el reconeiximent del patrimoni immaterial que representen les llengües regionals. Manuel Gimeno, que parlà en representacio de la llengua valenciana, posà de manifiest la substantivitat i independencia de la llengua valenciana. L’acte fon seguit en interes pel numeros public convocat per l’Institut d’Estudis Valencians.

Scroll al inicio