Bernardo Celda ingresa en la RACV com a acadèmic nº25

Bernardo Celda ingresa en la RACV com a acadèmic nº25

El passat divendres, el Doctor en Química i catedràtic de Química Física en l’Universitat de Valéncia, Bernardo Celda va rebre la medalla número 25 de l’institució, que abans ostentaren Manuel Sigüenza, Ernest Furió i Nassio Bayarri. En un acte d’ingrés que es va celebrar, com es de costum, en el Consolat de Mar de la Llonja de la Seda de Valéncia.

L’acte va congregar al Decà de la RACV i atres acadèmics, ademés del President i el Secretari del patronat de la RACV o amics de la RACV. Entre les autoritats presents va estar el regidor de Majors i de Devesa-Albufera de l’Ajuntament de Valéncia, José Gosálbez.

El Decà va començar el seu discurs donant l’importància que es mereix l’acte i demanant unió davant els atacs del catalanisme cap a la Cultura i llengua Valencianes.

Bernardo Celda i el seu discurs

El ya membre de la RACV, Bernardo Celda, ingenier de física i química va donar un discurs al voltant dels plàstics que nos envolten en la vida diaria i va relatar la presència d’éstos en la vida diària i l’importáncia que han tingut i tenen en la societat valenciana i en especial en les empreses valencianes de teixits, de joguets,…

L’acte va congregar vora un centenar de persones i s’acabà entonant l’Himne de Valéncia. Tembé estigueren presents cares conegudes del valencianisme cultural i d’associacions valencianistes, com el President de Lo Rat Penat.

El valencianisme cultiral tracta de reorganisar-se despuix de huit anys de desprecis i marginacions, pero que encara no han acabat, perque continuen estes entitats en la clandestinitat absoluta, esperant a que els politics complixquen les seues promeses com la de Homologació dels Títuls de valencià de Lo rat penat i de la RACV, encara queda molt treball per fer.

Scroll al inicio