Intensa vida cultural en Lo Rat Penat, conferència de l'Aula d'història i concerts

Intensa vida cultural en Lo Rat Penat, conferència de l’Aula d’història i concerts

Lo Rat Penat seguix en la seua intensa activitat cultural, si este dimecres per la vesprada tenim música en jovens promeses, el divendres de vesprà tenim doble cita cultural, en l’història i en la música.

La centenària entitat s’està colocant com a foco cultural de primer ordre en el Cap i casal, en una més que intensa activitat cultural cada semana, que s’unix en els seus cursos semanals de Llengua, Cultura i Història Valencianes, i també en l’organisació de concursos tan prestigiosos com el de Llibrets de falla i Llibrets de Fogueres, el Concurs de Milacres de Sant Vicent o l’organisacio del Concurs de Creus de Maig del Cap i casal. Manco coneguts són el seu consurs de piano o els Jocs Florals de la Ciutat i Regnde de Valéncia.

Últim concert del cicle musical d’hivern-primavera este dimecres en Lo Rat Penat

Esta semana oferixen l’últim concert del cicle musical d’hivern-primavera de 2024, que ha estat des de febrer en nosatres i els maravellosos artistes que han anat passant.

dimecres a les 19:30h

En esta ocasió tindrem el plaer d’escoltar en viu el repertori del grup GEUM QUINTET, jóvens talents i estudiants del Conservatori Superior de Música Castelló, que ademés varen guanyar el V Concurs de Cambra del CSMC.

Aula d’Història del divendres

Este divendres, com tots els divendres de vesprà a les 18:30 la cita és en l’Aula d’Història de Lo Rat penat, en una nova conferència històrica. En este cas el títul és el de «Valéncia sigle XIX: El Regnat d’Isabel II», que impartirà el professor D. Fernando Millán en el següent programa:

  • El regnat d’Isabel II i les Guerres Carlistes.
  • Ideologis del Carlisme. Deu, pàtria i rei.
  • L’Abraç de Vergara.
  • La regència d’Espartero.
  • El moviment lliberal-progressiste.
  • El govern de Narváez.
  • El movimentt lliberal-moderat.
  • El Govern de O’Donnell. La Unió lliberal.
  • La revolució industrial i el ferrocarril.
  • El poder valencià en Madrit. Lluis Mayans i José Campo.

Velada de música

Posteriormente a la conferència s’oferirà en el saló d’actes un concert de violí i piano a càrrec de Natalya Borysyuk (violí) i Melani mestre al piano. Són el dúo Leópolis, Natalya una de les més virtuoses violinistes de la seua generació, i Melani Mestre, reconegut músic i pianiste en l’èlit mundial .

divendres a les 19:30h

Abdos actes se celebraràn en el saló d’Actes Constantí Llombart de la centenària entitat cultural de Lo Rat Penat, d’amadors de les glòries valencianes, en l’entitat del Cap i Casal ubicada al carrer del trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia.

 

Scroll al inicio