Festes de Moros i Cristians de Dénia

Festes de Moros i Cristians de Dénia

Els Moros i Cristians de Dénia varen nàixer guanyant-se el favor dels veïns i d’un públic que sempre li va fer costat. Hui en dia són un dels principals atractius turístics de la ciutat en agost.

capture 20230801 121807

Els seus diferents actes congreguen a milers de persones en els carrers de Dénia i són objecte d’elogi i admiració per part de visitants nacionals i de l’estranger, que plasmen en la seua c moments de gran lluentor de la festa i de la ciutat. La seua celebració contribuïx a difondre l’image de la ciutat, reforçar els seus atractius, fomentar la creativitat ciutadana i afiançar l’economia local.

La vivència de la festa en el carrer, pròpia de la temporada estival, favorix la participació i integració del restant de la població i dels seus visitants, que compartixen moments d’alegria i creen estrets vínculs d’enteniment i convivència.

En les seues filades es reunixen i conviuen hòmens i dònes de totes les edats i de moltes procedències i creències. Creant un entorn d’amistat, tolerància i solidaritat que promou uns valors socials inclusius, igualitaris i cooperatius.

Els Moros i Cristians són també un dinamisador social i econòmic de la vida cultural de la ciutat. Perque ha conseguit integrar a associacions, grups musicals i teatrals, acadèmies de formació artística i centres escolars en activitats pròpies de la festa o que emanen d’ella.

Text cedit pel Blog FEMMICC per ad est artícul
Activitat que organisa l’Associació Cultural Roc Chabàs de Dénia
Scroll al inicio