Incredulitat, sorpresa i incoherència

Incredulitat, sorpresa i incoherència

Incredulitat en el pacte en el supremacistes d’extrema dreta que representen a la burguesía catalana Junts x Cat en el PSOE, suposadament un partit d’esquerres i de respall al treballador.

 

  • Xavi Carbonell reflexiona sobre les raons que porten al PSOEde Pedro Sánchez a negociar en el partit més a la dreta, Junts x Cat i traicionar els ideals socialistes i progessistes.

Despuix d’este periodo de chicotetes vacacions arriba l’hora de mampendre les conversacions per a vore qui té la capacitat de formar un govern en el Regne d’Espanya.

Lo normal en un país democràtic i civilisat és que la llista més votada – expressió de la voluntat popular – siga l’encarregada de formar este govern. Si no és capaç li correspon al segon partit més votat. Eixa és la prelació i no pot ser una atra. Incredulitat.

En Espanya – Madrit – pareix que les coses poden no ser aixina i el partit d’esquerra PSOE intentarà negociar en el partit més a la dreta que existix en tot l’estat espanyol: JxCat, eixe partit que basa la seua ideologia en favorir a les classes burgueses, això sí catalanes, que expressa el seu ‘supremacisme’ ètnic. Cóm si el poble català fora diferent del poble holandés, americà, anglés o castellà, murcià, valencià… És en este partit del que dependrà una investidura. Una agrupació política de dreta junt al famós 3% presuntament esguitada de corrupteles, a més de estar els seus quadros investigats per varis delictes, entre atres el de malversació, eixe que el govern Sánchez ho ha reduït en quant a penes, un soci de la més dreta que existix en este país. En estos vol negociar Sànchez i el PSOE Com dia aquella ¿per qué serà? L’avió privat, la poltrona, el poder… Raons. Incredulitat

Com un possible votant d’una esquerra social – demócrata puc sentir sorpresa i decepció de lo que un partit, que se diu d’esquerres, puga tindre un acort d’investidura en un partit d’extrema dreta com ho és JxCat. Incredulitat i vergonya. ¿Cóm és possible?

El PSOE valencià calla davant d’esta incoherència política. Chimo Puig i els seus se ho tenen que fer mirar. Deuen de retornar a la senda que els dugué a les majories absolutes, a tindre un discurs realment social i no de formes o de foto. És una pena que no siguen capaços de fer com fan en certs ajuntaments. Han perdut el nort o l’agulla que senyala el camí de la majoria.

El PSOE negocia un pacte de govern en el partit més a la dreta, el de la burguesía catalana supremacista, Junts x Cat

No he escoltat ni llegit a ningú articuliste o tertulià denunciar el fet que un partit d’esquerres i espanyol negocie con un partit de la més rancia dreta i anti espanyol. Això se diu incoherència i se paga en les urnes. No se si tornarem a votar en hivern, pero si tornem, vorem com se paguen estes incoherències polítiques.

Si continuen per ahí, segurament les eixirà un partit socialiste social – demócrata que aplegue a la societat i el passarà per la seua esquerra i per la seua dreta, minvant els apoyos del PSOE. L’espill: França.

L’estat del benestar és lo que hem conseguit en Europa i casi ningú discutix – a lo millor estos de sumar que són majoritàriament comunistes i aspirarien a l’utopia d’una revolució socialista – es un estat en que l’educació, sanitat, servicis socials, protegir als dèbils, garantisar les llibertats individuals a on l’imperi de la llei és la norma, i si una llei és injusta, se canvia. Eixa és la societat europea i espanyola en la que volem viure i en la que vivim.

Pero en sorpreses, incredulitat i incoherències demostrades per negociar en la dreta més reaccionaria i ‘supremacista’, malament anirem.

Xavier Carbonell Montesinos
Scroll al inicio