Recital d'oboe i piano de l'Acadèmia de la Música Valenciana en Lo Rat Penat

Joventuts Ratpenatistes demanen als politics que recolzen el Dret Civil Valencià

Joventuts Ratpenatistes, l’organisacio jovenil de Lo Rat Penat ha emés un comunicat per a defendre el Dret Civil Valencià, com un tema fonamental en la recuperació de drets del valencians, i lluitant contra la discriminació front a atres territoris de l’estat espanyol.

Comunicat de Joventuts Ratpenatistes

 

Des de la Presidència de les Joventuts de Lo Rat Penat, en representació de la joventut valencianista, fem un cridat urgent a tots els partits polítics, especialment al Partit Popular (PP) i al Partit Socialiste Obrer Espanyol (PSOE), per a que recolzen l’incorporació del Dret Civil Valencià en la reforma constitucional.

Este moment històric representa una oportunitat única per a rectificar una injustícia prolongada cap a la nostra Comunitat. L’inclusió del Dret Civil Valencià en la Carta Magna no solament és una qüestió de justícia llegal i de respecte a la nostra tradició jurídica, sino també un reconeiximent essencial a l’identitat valenciana.

El dret foral valencià, part intrínseca del nostre llegat històric, va ser injustament arrebatat i la seua absència ha segut una font contínua de discriminació cap a la nostra Comunitat. Restaurar este dret és vital per a assegurar l’autogovern i preservar les nostres tradicions i singularitats llegals.

Recordem que esta demanda conta en un ampli respal social i polític. Més de 500 ajuntaments i una gran part de la societat civil valenciana s’han movilisat a favor seu. Ignorar esta veu unànim seria donar l’esquena no solament a la Comunitat Valenciana, sino als principis d’equitat i reconeiximent de la diversitat autonòmica en Espanya.

Instem als partits polítics, en especial al PP i al PSOE, a actuar en la responsabilitat i sensibilitat que la situació requerix. És imperatiu que no s’excusen en raons d’admisibilitat per part de la Mesa del Congrés dels Diputats, és un fet notori que en eixe orgue també rig la voluntat política.

No acceptarem més excuses. L’història nos observa i jujarà les nostres accions. És moment d’actuar en justícia i reconéixer el llegat i l’identitat valenciana en la seua màxima expressió llegal i cultural.

Presidència de les Joventuts Ratpenatistes

Scroll al inicio