L'Associacio Cultural de l'Horta desfilarà per primera volta en l'Ofrena a la Mare de Deu dels Desamparats

L’Associacio Cultural de l’Horta desfilarà per primera volta en l’Ofrena a la Mare de Deu dels Desamparats

Despuix d’anys de lluita, l’Associació Cultural de l’Horta ha rebut esta mateixa semana una bona notícia.

«Tenim l’inmens plaer de poder anunciar als quatre vents que l’Associació Cultural l’horta de Valéncia per fi eixirà enguany en l’ofrena de flors a la Mare de Deu, el día 17 de març a les 23:30h junt a les cases regionals i demés entitats.

Com tots sabéu es una lluita de molts anys, infinits escrits a junta central fallera, ajuntament, expossarlo davant l’assamblea de presidents, estar Baix el balcó del ajuntament tots els dies de mascletà en el any 2019 en una pancarta dient: L’HORTA EN L’OFRENA.
Falles, festes i particulars mos preguntaven i no podíen entendre com una entitat com la nostra defensora de nostra cultura, essència i tradicions, i que porta el nom de l’horta de Valéncia junt a la seua Reina i festers a tants pobles i ciutats dins i fora de la Comunitat Valenciana, no mos deixaren eixir en l’ofrena de flors a nostra mareta.

Hui en la vesprada de 13 de març de 2024 com un somni he rebut el mensage mes esperat i anelat, gràcies a Bea Ramos, hem rebut per part del delegat de Festejos Alberto de Marco el mensage que confirmava la nostra participació.»

Des de l’entitat cultural volen agraïr també a Santiago Ballester, regidor de Mercats, MercaValencia, Falles i President de JCF este canvi d’actitut.

«Tant la Reina de l’horta de Valéncia com la resta de festeres i festers estem ara mateix en els nuvols, celebrant esta bona noticia.»

Una participació negada any darrere any des de 2018 i que rebia om a respostes tan extranyes el de «intenteu-lo atre any, n’hi ha molta gent». Per ad açò portaren la seua quiexa al Síndic d’Agravis que va demanar a l’Ajuntament una resposat concreta i raonada per negar la seua participació any darrere any. Inclús el Síndic va argumentar a Junta Central Fallera que deuria porta este fet a Assamblea de Presidents en l’època de Carlos Enrique galiana, situació que no va acomplir.

Enguany vorem desfilar a esta associació i a la seua reina el 17 de març a les 23:30h.

Scroll al inicio