¿Països Catalans?. Opinió Assoc Cult. Roc Chabàs de Dénia

L’atra processó cívica, la del Poble

N’hi ha un processó cívica de la Real Senyera cada 9 d’Octubre, pero just despuix de la Real Senyera les autoritats tanquen la desfilada oficial, darrere la policia i protecció civil. Pero just despuix s’organisa l’atra processó, la del Poble.

La processó del Poble

Cada u sent el valencianisme i els colors de la Real Senyera a la sea forma pero sempre el valencianisme s’havia organisat i ficat d’acort en acodir en un orde a la processó del Poble. Esta processó s’iniciava per un oate de caballers, en l’estandart del GAV i la seua Senyera i posteriorment les entitats culturals valencianistes i a la fi els partits politics valencianister.

L’arribada al govern de Ribó i Sandra Gómez va tractar d’anular i impedir esta processó del Poble posterior a l’oficial, i van donar entrada despuix de la processó oficial als grups polítics municipals en representació política en l’Ajuntament de Valéncia. Es trencà el consens en imposició de Ribó i Sandra Gómez i es censurà al valencianisme cultural i social.

Enguany en el nou govern de nou han colat als partits polítics davant la representació del poble, al que han deixat darrere de tot, pero eixa atra processó del Poble es la que anem a visibilisar aci en este diari de marcat caràcter valencianiste.

Les principals entitats valencianistes

Les principals entitats valencianes havien demanat unió en el valencianisme i han eixit en lemes molt clars i concrets, demanant l’oficialisació dels tituls de Lo Rat Penat i la normativa valenciana per a l’Idioma valencià, les Normes d’El Puig.

El GAV també acodí en la seua Senyera i la seua valencianía inqüestionable, en este cas recordaba que era el propi Partit Popular el que creà l’AVL ( Academia Valenciana de la Llengua sense nom) i qui ha creat el problema i es pregunta ara quina solució donaràn…

F8Gjh8mXQAAa4z9

«Les Normes d’El Puig no se pacten, se defenen i utilisen»

Algunes de les pancartes del Grup d’Accio Valencianista que en els últims anys s’ha convertit en un polo cultural del valencianisme.

Atres entitats

L’Associació Cultural de l’Horta atra vegada fon relegada a esta processó del Poble, a on acodí en part del seus festers vestits de valencians, en la Regina de l’Horta de Valéncia i la seua Real Senyera.

WhatsApp Image 2023 10 10 at 12.55.171

També acodiren partits polítics com Decidix, en una pancarta unitària per a esta federació de partits valencianistes

WhatsApp Image 2023 10 10 at 12.55.172

Tambe es sumaren atres entitats culturals com l’Associacio Mi tierra encapçalada per Pepe Herrero

Això sí, sempre molt alluntats de la processó oficial i a l’altura del Banc de Valéncia tallats per a que no puguen accedir cap a la Plaça del cap i Casal.

Scroll al inicio