Lo Rat Penat presenta un llibre sobre Ricardo Samper, el valencià president del govern de la Segona República

Lo Rat Penat presenta un llibre sobre Ricardo Samper, el valencià president del govern de la Segona República

Hui a les 19:30 h, en la sèu de Lo Rat Penat del Carrer Trinquet de cavallers del Cap i Casal se celebrarà la presentació del llibre “Ricardo Samper 1881-1938″ (president blasquiste del govern de la República) pel professor Fernando Millán, director de l’Aula d’Història de Lo Rat Penat. En finalisar l’acte se servirà un Vi d’Honor.

Continuen des d’esta centenària entitat sent el far de la Cultura valenciana, a pesar dels huit anys de dictadura llingüística i huit anys de censura a la cultura, una censura permesa pel PSPV i incentivada i exigida per Compromís.

Ricardo Samper

 

Ricardo Samper Ibáñez naixqué en Valéncia el 25 d’Agost de 1881 i cursà els seus estudis de Dret en la Universitatd e Valéncia. Sigué un destacat abogat i polític republicà, varies voltes Ministre durant la Segona República Espanyola. Sigué President del Govern entre abril i octubre de 1.934.

En el Govern de la segona República va comnçar siguent el Ministre de Treball i Previsió Social, substituint en semanes la seua cartera per la de Industria i Comerç. Despuix de la dimissió del president del govern va ser nomenat com a tal.

Una de les peculiaritats del seu govern prou efimer va ser lidiar justament en la Generalitat de Catalunya per una llei de cultius que va ser declarada inconstitucional.

En el estallit de la Guerra Civil es traslladà a Suïssa a on va estar fins a la seua mort.

Scroll al inicio