Moncada Decidix comença una campanya informativa porta a porta baix el nom "Montcada és mentira"

Moncada Decidix comença una campanya informativa porta a porta baix el nom «Montcada és mentira»

Moncada DecidiX, davant de la acció del PSPV-PSOE de Moncada i de Compromís, relativa al canvi i catalanisació de la denominació històrica valenciana de la població, vol fer aplegar a la ciutadania del nostre poble de Moncada, la informació suficient sobre este tema.

«Cap atra formació ho ha fet i, mosatros, per coherencia i per defensa de la veritat històrica,la única força estrictament valenciana del municipi no podiem deixar de denunciar el gravíssim moviment que els dos partits que han format govern municipal han perpretat.»

«Substituir el nom en valencià MONCADA, que la nostra ciutat i els nostres avantpassats han mantengut a lo manco durant 800 anys, per la seua versió en català MONTCADA, es un insult a la veritat, i un atac a la nostra historia.»

Compromís i la AVL en els seus dictàmens tan polèmics

 

Principalment Compromís alega que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua avala en un informe estes tesis. «Be, tots sabem quin tipo de política llingüística eixercix esta Acadèmia, la que li manen des de l’Institut d’Estudis Catalans. «

En estos precedents i tenint en conte el sou que cobren els acadèmics per callar i otorgar, anem a posar en dubte primer, i a desmontar este informe en senyes històriques documentades despuix. Anem a explicar que és inexacte, tendenciós i manipulador. Per eixo Moncada DecidiX en breu començarà una campanya informativa porta a porta que durà el nom de “Montcada és mentira”.

Campanya porta a porta en la veritat històrica. «Montcada és mentira»

 

La federació de partits valencianistes Decidix acusa directament a Compromís de falsejar l’història novament.

«Els motius d’este cavi de denominació primer passa per l’obsessió de Compromís, com a força catalanista, en que els valencians acabem formant part cultural, geogràfica, política i econòmicamente dels seus anhelats paisos catalans. El segon motiu és encara més trist i terrible, el PSPV-PSOE, van a perpetrar una traïció recolzant esta iniciativa perque necessiten imperiosament els vots dels regidors de Compromís per a seguir aferats als seus càrrecs.»

Manipulació històrica

 

«El futur és encara més negre. Compromís ha declarat que el següent pas serà eliminar la denominació històrica que ells mentint malintencionadament diuen que és castellana. MONCADA s’haurà borrat de l’HISTÒRIA per obrai gràcia del pancatalanisme. Quant en 800 anys d’historia mai ha segut oficial ni llegal el toponim Montcada i ningun partit fins ara ho havia qüestionat.»

  Moncada DecidiX s’ha implicat des del principi i ha segut element instigador de la iniciativa per la movilisació ciutadana i política organisada per a donar rèplica a la acció del Pspv-Psoe de Moncada i de Compromís relativa al canvi de la denominació històrica valenciana de la població de Moncada.

«Per coherència i per defensa de la veritat entenem que, independentment del color polític de les atres formacions que també s’han movilisat, l’única força estrictament valenciana del municipi, DecidiX Moncada no podia deixar d’ajudar a promoure i a informar a la població del gravíssim moviment que els dos partits que han format govern municipal han perpetrat.»

«Moncada DecidiX, ajudarém en la replegada de firmes i en pròxims dies escomençarém una campanya informativa dirigida als ciutadans i ciutadanes.»

Scroll al inicio