Premis del Concurs de Llibrets de Fogueres de Lo Rat Penat

Premis del Concurs de Llibrets de Fogueres de Lo Rat Penat

Lo Rat Penat, des de la seua fundació en 1878, sempre s’ha preocupat per les expressions de la cultura popular. A finals del sigle XIX ya premiava a les millors falles, i des de 1903 organisa i convoca el Concurs de Llibrets de Falla que potencia i promou la lliteratura festiva en llengua valenciana.

Lo Rat Penat també organisava en Alacant la concessió de premis als millors llibrets de les Fogueres de Sant Joan ya en els anys trenta del sigle passat, una iniciativa que en 2017 se tornà a reprendre, concedint novament estos premis, que es concedixen valorant únicament el contingut tradicional del llibret, açò és, l’explicació i relació de lo que conté la foguera (o en el seu cas de la barraca), escrita en vers i en llengua valenciana, valorant-se la sàtira, l’humor, l’ingeni i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos.

FALLO DEL CONCURS DE LLIBRETS DE FOGUERES 2023

SECCIÓ GENERAL

  • Premi Extraordinari “LO RAT PENAT”: Foguera: AVINGUDA DE LORING – ESTACIÓ. Autor del llibret:  Isidre Vicent López Cruz.
  • Primer Premi: Foguera: SANT BLAI DE DALT. Autor del llibret:  Òscar Rueda i Pitarque.
  • Segon Premi: Foguera: CALDERON DE LA BARCA – PLAÇA D’ESPANYA. Autor del llibret:  Donís Martin i Albizua.
  • Tercer Premi: Foguera: PASSEIG DE GÓMIZ. Autor del llibret:  Manolo Vilaplana i Lluch.
  • Quart Premi: Barraca LA MILLOR DE TOTES. Autor del llibret:  Julio Fontán i López

  SECCIÓ INFANTIL

  •  Premi Extraordinari “LO RATET PENAT”: Foguera CALDERÓN DE LA BARCA-PLAÇA D’ESPANYA. Autor del llibret:  Donís Martin i Albizua.
  • Primer Premi: Foguera SANT BLAI DE DALT. Autor del llibret:  Joan Josep Serra i Martí.
  • Segon Premi: Foguera PASSEIG DE GÓMIZ. Autor del llibret:  Julio Fontan i López

 Igualment Lo Rat Penat concedirà un estandart extraordinari  a la millor Foguera 2023  i a la millor Foguera Infantil 2023.

Scroll al inicio