Èxit de la presentació de l’últim llibre de Juli Moreno en Montroy

Èxit de la presentació de l’últim llibre de Juli Moreno en Montroy

Ahir en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Montroy l’historiador Juli Moreno Moreno oriunt de la localitat, presentà el seu últim llibre davant de decenes de veïns.

Juli ademés de president de l’Associació Cultural Rogle Constanti Llombart és autor de varis llibres, tots ells de temàtica valenciana, i degut a la seua formació com a historiador i archiver, sempre són obres d’una alta calitat i de minuciosa investigació.

L’acte contà en la presència del regidor de Cultura i Festes Mauricio Josué Duran Morales i l’ex-alcalde de Montroy Emilio Espert, actual regidor d’Independents x Montroy-Decidix, el qual va tindre paraules d’admiració cap a l’autor.

També parlà Sergi Guinot, editor de Edicions Mosseguello i autor de la llàmina de «La Peregrina», obra d’una bellea admirable. Dit dibuix esta realisat en tinta negra sobre fondo blanc i retrata en gran fidelitat i detall una de les imàgens més representantives i volgudes pels valencians.

 

IMG 20240224 WA0009

 

El llibre en qüestió es Orgull del nostre poble. Mare i Sol de Valencia i en ell Juli ha volgut detallar de forma minuciosa el procés que conduí a la coronació pontificia de la Mare de Deu dels Desamparats en 1923; treball basat en la consulta de documents, de la Crònica atribuida a Sanchis Sivera, la prensa de l’época i abundant bibliografia relaciona en la patrona de Valéncia, regne i ciutat.

Ademés destaca l’aportació gràfica dels actes més importants d’aquella efemèrides; fotografies, la majoria, procedents del fondo de l’Archiu Històric Municipal de Valéncia, l’autor de les quals fon el fotógraf Vicent Barberá Masip. Se completa en imagens de portades de revistes o publicacions, cartells, recordatoris, etc.

La segon part del llibre la conforma la corona poètica dedicada a la Mare de Deu dels Desamparats, confeccionada en diferents aportacions que el Rogle Constanti Llombart solicità a poetes amics, els quals obsequiaren a l’associació en inspirats i sentits poemes que foren originalment publicats en numeros successius de la revista Rogle.

Èxit de la presentació de l’últim llibre de Juli Moreno en Montroy
Èxit de la presentació de l’últim llibre de Juli Moreno en Montroy
Scroll al inicio