Segon toc del valencianisme al PP i Vox per incomplir les seues promeses en el valencianisme

Segon toc del valencianisme al PP i Vox per incomplir les seues promeses

El valencianisme esclata contra la política cultural de PP i Vox

 

Este dumenge l’entitat jovenil Valentia Forum desplegaren una pancarta davant la Diputació de Valéncia, eixa comandada per Vicent Mompó, del PPCV governant junt al partit del ex-socialiste Jorge Rodríguez de “La Vall ens uneix” i en els dos vots dels diputats de Vox, als que el propi portaveu socialiste definia com a “Pagafantas” en un pleno de la propia Diputació.

El nomenament de 2024 com a any del catalaniste Vicent Andrés Estellés per part de la Diputació ha fer estallar el valencianisme. I davant el diputat de Cultura diguent que han de reconéixer esta “gran figura lliterària”. Inclús el diputat de Vox mostraba la seua total ignorància del valencianisme i de la cultura valenciana al dir primer que era un gran catalaniste i al finalisar la seua intervenció dir que “reconeixia la seua figura pero no en mans de Compromís” tal i com arreplegava la pròpia nota oficial de premsa de la Diputació de Valéncia.

El propi Ajuntament de Valéncia (PP i Vox) ha fet menció que està preparant actes per a fer homenage del propi catalaniste Estellés. I per cert, lo de l’acdent de Val(è)ncia s’inicià l’expedient pero res més s’ha fet per a eliminar el accent en català…Alguns inclús el donàven per fet sense saber ni lo que havíen aprovat ells mateixa…

Enguany es complix 100 anys del naiximent d’un atre gran poeta oblidat, Anfòs Ramón. Per a d’ell no n’hi han reconeiximients ni homenages, com tampoc per a Xavier Casp, per al propi Vicente González Lizondo o per a grans valencianistes que feren molt per València, a d’ells lis toca esperar, inclús alguns porten huit anys esperant un carrer en el Cap i casal que mai aplega, primer negat per Comrpomís i ara per PPCV i VOX Valencia.

“Hi ha individus dins del PP i Vox que són Valencianistes, pero els partits no ho són, més bé al contrari”

Tan clar ha quedat que esta afirmació l’arrepleguen la majoria del món valencianiste. que diu clar “ya està bé de fer catalanisme”. A soles alguns gestos s’han conegut en direcció cap al valencianisme pero despuix de sis mesos de govern poc ha canviat.

Les promeses en el valencianisme que s’emportà el vent

El valencianisme recorda al PPCV i a Vox com en campanya electoral anàren ambes entitats polítiques a la RACV a prometre fer valencianisme, a demanar el seu vot per a governar i acabar en el catalanisme. Respecte a lo concret els dos prometeren l’homologació de títuls de Valencià de Lo Rat Penat i la RACV, algo que sis mesos despuix s’ha oblidat.

Hui tenim a les portes el Concurs de llibrets de la Conselleria de Cultura en mans de Vox i els llibrets en llengua Valenciana seràn de nou rebujats i marginats.

L’entitat Roc Chabàs de Dénia ha sigut rebujada i marginada en un institut que depén del Conseller d’Educació ( éste en mans del PPCV) i ademés, el seu president Pedro Fuentes ha denunciat en rets socials com el PP de Dénia ha votat a favor de l’any Estellés en un Pleno del Ajuntament de Dénia.

Lo Rat Penat espera l’homologació de títuls i la RACV seguix esperant que la Llengua Valenciana i les Normes d’El Puig no siguen discriminades.

Ni llei de senyes, ni canvi en la AVL, es més, molts ya aseguren que l’eliminació d’ajudes públiques a entitats catalanistes seguix pero per la porta de darrere, ya no n’hi ha subvencions nominals, pero seguix la promoció en campanyes institucionals de ueps .cat obertament catalanistes i independentistes.

“PP i Vox han fet gestos de cara a la galería pero seguixen discriminant al valencianisme i finançant al catalanisme”

Des d’entitats cultural ho tenen molt clar, “poc ha canviat en estos huit mesos des de les eleccions“. Les entitats valencianistes se queixen de l’oblit i la marginació, de la poca ajuda i de les falses promeses.

Ara és el moment de demostrar que no eren promeses falses per demanar i aconseguir el vot, perque ara ni ha més catalanisme que abans en ueps institucionals.

L’unic canvi de Vox: eliminar el valencià

Molts asseguren que l’unic canvi ha segut marginar el valencià, i que Vox per no traïcionar les seues pròpies promeses ha optat pel camí d’enmig, com han fet en l’Exposició del Ninot, eliminar el valencià i que a oles estiga tot en castellà, una eixida cap a davant per a no resoldre i tendre que triar entre valencià en Normes d’El Puig o esta lleguage catalanisat inventat, el maldit “normalisat”.

¿Quin és el plan? Perque tenen a milers de valencianistes completament cabrejats que es senten profundament ofesos i traicionats, i pot ser esta volta perguen el sector valencianiste i se escomençe a organisar front a la política catalanista que seguix en les institucions, siguen governades per Comrpomís i PSPV o pel PP i Vox.

PP i Vox tenen en este tema una rebelió inclús dins de les seues files, que no veuen en bons ulls lo que fa el aparato del partit i ya comencen a dubtar del valencianisme dels seus dirigents…¿Estem front a un nou renaiximent del valencianisme?. ¿Qué va a afer el PPCV i Vox?… Ya són dos tocs, el tercer pot ser en la cara mateixa del dirigents que han faltat a la seua paraula.

El valencianisme orfe, ¿una nova oportunitat?

De moment el valencianisme està orfe de representants polítics en proyectes consolidats que lluiten per ells, i s’endivina un renaiximent del valencianisme per orgull i per rebuig als politics que uns són obertament catalanistes i atres pareixen haver oblidat les seues promeses… Alguns ya escomencen a pensar en 2027 i fixen la seua mirada, PP i Vox no ho estàn ficant gens fàcil al valencianisme que ya està fart i pensa ya en actes concrets de protesta davant els governants valencians… Perque de moment seguim sent oblidats, marginats i illegals, com sempre… i les promeses com la pelicula se les va dur el vent…WhatsApp Image 2023 08 30 at 22.15.36

Scroll al inicio