Sumant per Torrent propon recuperar els cursos de valencià en Normes d'El Puig en Torrent

Sumant per Torrent propon recuperar els cursos de valencià en Normes d’El Puig en Torrent

Sumant per Torrent- decidix ha presentat una proposta a l’Ajuntament per a que este habilite un aula i dotar de mijos per a recuperar els cursos en llengua valenciana seguint la Normativa RACV o tambe conegudes com a Normes d’El Puig.

Estos cursos foren impartits en Torrent durant la decada de 1980 per part del Grup d’Accio Valencianiste en colaboracio en Lo Rat Penat. Les classes en llengua valenciana se dividien en varis nivells o grups, uns enfocats als estudiants de valencià, i atre per a formar i examinar als futurs professors de llengua valenciana. Dits cursos s’impartien en el Carrer de Reis Catolics i eren patrocinats per la Caixa Rural de Torrent.

valencià NdP Torrent
Revista SOM del GAV del 2 d’abril de 1.981

Des de fonts del partit defenen que en esta mida no se preten coartar ni coaccionar la llibertat als demes, i lo que se busca es que dins de la llibertat d’expressio els ciutadans torrentins i de la contornada que ho desigen puguen rebre classes en llengua valenciana segons la normativa que fon oficial en el nostre territori, i en la que se publicà en el DOGV el primer Estatut d’Autonomia.

En Sumant per Torrent – decidix soliciten a l’ajuntament que realise un conveni en alguna de les entitats centenaries com Lo Rat Penat, la RACV o l’INEV per a portar a terme estos cursos.

WhatsApp Image 2024 02 15 at 17.08.421

De realisar-se, se seguirien els passos de l’Ajuntament de Meliana que proximament oferirà cursos de llengua valenciana conforme les Normes d’El Puig.

Scroll al inicio