Carta Oberta de la Coordinadora d'Associacions Culturals Germanor a les autoritats valencianes

Carta Oberta de la Coordinadora d’Associacions Culturals Germanor a les autoritats valencianes

Des del sur de la Comunitat Valenciana, terres del Regnde de Valéncia, les associacions culturals valencianistes de Dénia i Crevillent s’han unit en una coordinadora quin nom no podía ser un atre que el de germanor, i han fet un comunicat a les autoritats valencianes

Carta Oberta a les Autoritats Valencianes de Germanor

L’Associació Cultural Roc Chabàs de Dénia, i L’Associació Cultural de les Comarques del L’Antic Regne de Valéncia de Crevillent, volem fer aplegar l’exigència, d’una volta per totes, tant a la Generalitat Valenciana com al Govern d’Espanya, de que;

En Valéncia i el restant de la seua «Comunitat», volem la DIFERENCIACIÓ TOTAL de la Llengua Valenciana i Català en tots els àmbits, escomençant per estes mides:

Extinció de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua AVL. Llevar les Bases de Castelló del 32, de base pancatalanista. Traspassar competències a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana RACV. Tornant a la situació inicial al nostre Estatut d’Autonomia. El qual va ser canviat enganyant-nos a tots els valencians, fent realitat el Pacte del Majestic o Pacte de Reus.

Començar els tràmits per a la creació d’una Càtedra de Llengua Valenciana (restablir la FUNDADA EN 1918 en la base de la Normativa del Catedràtic i Filòlec de prestigi i valencià, Don Lluís Fullana i Mira), en el sistema Universitari Valencià, regida per les Normes del Puig. I creació de Facultats de Filologia Valenciana en totes les Universitats del territori Valencià.

Registre d’un Còdic ISO. Inclusió de la Llengua Valenciana com a opció d’idioma en buscadors d’internet, navegadors, sistemes operatius dels dispositius electrònics com són Android, IOS o Windows. També en les APPs més populars i de les principals companyies de banca, elèctriques i servicis, comerç online, portals de les administracions públiques, rets socials, etc.

Vigilància i depuració de la catalanisació que sofrixen els autors i exponents de la cultura valenciana, com Ausias March, Isabel de Villena, etc. en pàgines de consulta tipo Wikipedia, Cervantes Virtual, etc. Puix en elles, els mostren com a exponents de la “Cultura Catalana”.

-I enaltint i posant en valor el Sigle d’Or de la Llengua Valenciana de manera diferenciada a la lliteratura catalana. Puix tots els seus autors, afirmaven escriure en Llengua Valenciana, i no en català.

Els reclamem també que detinguen la manipulació de la consciència llingüística valenciana, i paren el procés d’assimilació i mutació que està afectant al nostre idioma secular, per a convertir-ho en lo que mai ha segut.

Plantem-nos davant accions contra el nostre dret a mantindre viva la Llengua Valenciana, a pesar dels intents d’anexió pel català.

Pretendre que l’idioma valencià pot sobreviure com a part de la riquea de la llengua catalana és un engany: la realitat demostra que no es respecten les característiques del valencià, i s’alvança en la convergència cap al català estàndart. Criminalisar la fragmentació és un atentat contra el dret dels valencians a codificar, estandardisar, preservar, desenrollar i promoure la nostra llengua, sense interferències induïdes o forçades. O se li dona al valencià un tractament de Llengua o Idioma a tots els efectes (com succeïx en el gallec respecte del portugués, al noruec respecte del danés, i tantes atres llengües) o ya no serà el valencià.

L’idioma valencià no és un dialecte. El valencià ha segut, és i continuarà sent una llengua.

Coordinadora d’Associacions Culturals Germanor

Scroll al inicio