Juristes Valencians dará una Conferencia en Lo Rat Penat el martes 20 de Febrero sobre el Dret Civil Valencià

Juristes Valencians convoquen una nova concentració pel Dret Civil Valencià el dumenge 14 de giner

El pròxim dumenge 14 de Giner a les 11:30h la prestigiosa Associació de Juristes Valencians convoca una nova concentració per exigir la recuperació del Dret Civil valenciá, una competència per a regular assunts de Dret privat que contempla l’Estatut d’Autonomia, a pesard els tres decrets d’inconstitucionalitat fets des del tribuanl Constitucinal contra tres lleis aprovades per les Corts Valencianes en virtut d’esta possibilitat llegislativa.

Des de fa casi 4 anys, en la Taula del Congrés dels Diputats està esperant la tramitació de la reforma constitucional tècnica d’adicio a la disposició adicional segona del text constitucional d’un nou paràgraf que permitira que en aquells territoris que tenien dret foral es puga regular sobre el mateix.

Ara tenim 6 Comunitats Autònomes que tenen esta possibilitat, discriminant als valencians front als seus drets. Ara davant la reforma express de l’artícul 49 de la Constitució per eliminar el terme «disminuits» i canviar-ho pel de discapacitats en els pròximes semanes, es vol unir a esta causa la de la recuperació efectiva del Dret Civil Valencià.

Una reforma pactada desde el PSOE i el PP que deixa fora als valencians

 

Esta reforma de l’artícul 49 pactada entre PSOE i PP deixa fora i discrimina als valencians i al reforma que porta paralisada en la Taula del Congrés dels Diputats casi 4 anys.

El lema de la concentració és molt clar:

«Per un autogovern no subordinat»

En esta concentració es vol enviar un mensage molt clar a les forçes polítiques valencianes i en especial als diputats i senadors en Madrit valencians, per a que voten sí a la reforma que incloga el Dret Civil.

«No voteu contra la nostra gent i els interessos valencians»

Una concentració pel Dret Civil que es celebrarà en l’emblemàtica Plaça dels Furs, darrere de les Torres de Serrans del Cap i Casal el proxim dumenge a les 11:30h

 

Scroll al inicio