Lo Rat Penat entrega els premis del Concurs de Creus de Maig de la Ciutat de Valencia

Lo Rat Penat entrega els premis del Concurs de Creus de Maig de la Ciutat de Valéncia

Ahir en l’Hemicicle de l´Ajuntament de Valéncia s’entregaren els premis del Concurs de les Creus de Maig 2023, que organisa Lo Rat Penat en el patrocini i la colaboració de l´Excm. Ajuntament de Valéncia i de l’Excma. Diputació de Valéncia en un acte protocolari.

A banda dels premis i estandarts a les Creus guardonades, les Creus inscrites i plantades rebran Diploma junt a la subvenció de 200 €.

Acte presidit per les falleres Majors de Valéncia

 

L´acte fon presidit per la Regina dels Jocs Florals, Marta Alonso, per la Fallera Major de Valéncia, Laura Mengó, per la Fallera Major Infantil, Paula Nieto, pel Regidor de Festes i Tradicions, Santiago Ballester i pel President de Lo Rat Penat, Josep Vicent Navarro.

El Primer premi del Concurs en la Secció Especial en l’edició d´enguany ha segut guanyat per la Falla Mestre Gozalbo – Comte d’Altea, el segon per a la Junta de Festes Verge dels Desamparats de Patraix i el tercer per a la Falla Plaça de la Creu – Els Àngels.

En la Secció Primera, el Primer Premi ha segut per al Centre de Formació Folgado, el segon per a l’Associació Cultural Festes en Honor al Santíssim Crist de Nasaret i el tercer per a la la Falla Exposició – Micer Mascó.

Lo Rat Penat vol agrair a les Falles, Associacions Culturals, Juntes de Festes, Parròquies, Germandats Religioses i a tots els colectius i persones que han concursat, la seua participació en este Concurs, perque són els verdaders protagonistes d’esta Festa que tots els anys a principis de Maig fa que tots els valencians, rebam, sense esperar-nos- ho, la grata sorpresa de vore les nostres places i carrers ocupades per estes creus de flor que nos anuncien definitivament que la primavera està entre tots nosatres.

VEREDICTE DEL JURAT

Premis Secció ESPECIAL:

  • Primer premi: Estadart, Diploma i 1.000 € FALLA MESTRE GOZALBO – COMTE D’ALTEA.
  • Segon premi: Estandart, Diploma i 500 € JUNTA DE FESTES VERGE DELS DESAMPARATS DE PATRAIX.
  • Tercer premi: Estandart, Diploma i 200 € FALLA PLAÇA DE LA CREU – ELS ÀNGELS

Premis Secció PRIMERA:

  • Primer premi: Estandart, Diploma i 500 € CENTRE DE FORMACIÓ FOLGADO.
  • Segon premi: Estandart, Diploma i 300 € ASSOCIACIÓ CULTURAL FESTES EN HONOR AL SANTÍSSIM CRIST DE NAZARET.
  • Tercer premi: Estandart, Diploma i 200 € FALLA EXPOSICIÓ – MICER MASCÓ

NOTA:

Totes les Creus inscrites i plantades, que complixquen les BASES, rebran també, 200 € en concepte de subvenció per concursar.

El jurat, ha decidit, per la seua calitat, mèrits i originalitat concedir una MENCIÓ HONORÍFICA a les Creus:

En la secció ESPECIAL:.

  • AGRUPACIÓ DE FALLES DEL CARME.
  • CREUS DE MAIG LA TORRE.

En la secció PRIMERA:

  • FALLA PLAÇA DEL NEGRET.
  • FALLA GAYANO LLUCH

Les Creus inscrites enguany en el Concurs han segut un total de 65.

Un nou camí de recuperació de les tradicions valencianes despuix de huit anys de foscor

 

«Despuix de huit anys de govern catalaniste i sectari del Botànic en el que hem vist anulat o reduït al mínim les ajudes, mentres no han tingut cap vergonya en regar en millons d’euros dels imposts dels valencians a entitats procatalanistes…

I no a soles això sino que se nos ha posat tot tipo d’obstàculs o inconvenients per a la celebració de la festa de les creus de maig, dilatant les contestacions, no atenent-nos, dificultant la llabor del jurat o no donant una data per a celebració d’este acte.

Afortunadament este malensomi per a Valéncia ha acabat i ya es respira un nou aire, l’Alcaldesa i el Regidor recuperen la Santa Creu de l’Ajuntament i hui podem celebrar este acte en l’Hemicicle de la ciutat com és tradició.

Un Nou camí de colaboració i servici als valencians s’obri i des de Lo Rat, la decana de les institucions culturals valencianes, nos hem posat a disposició de l’Ajuntament per a revertir esta llamentable situació i treballar per a l’engrandiment de la nostra cultura, festes i tradicions.»

Extracte del discurs del president de Lo Rat Penat narrant els huit anys de foscor, huit anys de censura a la cultura valenciana per part de Compromís i el PSPV en les distintes administracions que han volgut no a soles ignorar a la Cultura Valenciana, sino carregar-sela i estrangular a les seues entitats econòmicament, en una clara censura cultural en un pla de genocidi cultural cap a la Cultura i llengua Valencianes per substitució cap a una atra aliena als valencians.

Scroll al inicio