La Falla Faro Mar de Cullera presenta el seu llibret dedicat a la gastronomía de l'arròs

La Falla Faro Mar de Cullera presenta el seu llibret dedicat a la gastronomía de l’arròs

La falla Faro Mar de la localitat de Cullera presenta el seu llibret este divendres 23 en el seu nou casal a les 23:00h. Un llibret íntegrament en Llengua Valenciana en normes d’El Puig.

En este tercer any de la comissió cullerenca seguix sent l’unica de les 16 comissions de la localitat de la Ribera Baixa que escriu el llibret en normativa valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, i també l’unic integrament en llengua valenciana.

L’arròs i la gastronomía

 

Enguany la seua Falla Gran feta per l’artiste Pere Baenas tracta al voltant del «Bon menjar» i per ad aixo han volgut recrear la gastronomía valenciana en el seu llibret, en un artícul central al vontant de la Cultura Valenciana de la gastronomía, centrant en l’arròs cultiu al voltant de l’Albufera la seua temàtica.

Parla de l’Albufera, del cultiu de l’arros i la interdependència de l’arròs i del parc natural, de les fases del cultiu de l’arros i de les variettas que es cultiven en la denomicació d’origen de l’arròs de Valéncia.També tenen una seri de receptes valencianes d’arrossos com l’arros rossejat de Torrent, la paella de Cullera o la caldereta de l’Almàssera entre atres, i es centra en la recepta tradicional de la paella valenciana com a Bé d’Interés Cultural.

Este articul es desenrolla partint d’una zona eminentment cultivadora d’este cereal i te dos articuls dels alcaldes de Cullera i de Sueca parlant de la cultura local de l’arròs.

Enguany ademés presentaràn el llibret infantil que per primera volta ho fan, i és un chicotet conte en llengua valenciana sobre la falla i les seues chiquetes.

Els dos llibrets participen en el Certamen de Lo rat Penat de llibrets en llengua valenciana es la secció Regne, i esperen aconseguir un bon premi. El llibret ha sigut coordinat per Vt. M. Bellvís, que també ha fet l’artícul central de gastronomía i l’explicació de les falles l’ha fet el guardonat poeta festiu Ferran Gil i Navarro.

Este divendres també es presentarà el llibret en la Gala dels Llibrets de la Junta Local Fallera.

Nou casal de Faro Mar

Serà el segon acte en este nou casal obert fa a soles una semana en el Carrer Lope de Vega de la localitat de Cullera, ya que enguany han canviat d’ubiccio en la extensa demarcació d’esta jove comissió fallera de Faro Mar.

WhatsApp Image 2024 02 16 at 22.43.20

 

Scroll al inicio