Èxit de la presentació del llibre Història de la lloable Confraria de Benimaclet (1.548-2024)

Èxit de la presentació del llibre Història de la lloable Confraria de Benimaclet (1.548-2024)

La Llar de Benimaclet va omplir-se per a presentar este Lliber de la Confraria

Els locals del Llar Cultural de Benimaclet s’ompliren esta semana en motiu la presentació del llibre Història de la lloable Confraria de Benimaclet 1548-2024, el qual ha conseguit recopilar tota l’informació disponible d’esta institució de Benimaclet que pronte complirà cinc segles d’existència.

L’acte va estar magníficament guiat pel secretari de la Confraria i escritor de Benimaclet, Vicente Valiente, el qual va agrair l’assistència d’autoritats civils i eclesiàstiques i dels veïns i veïnes de Benimaclet.

El Síndic de la Confraria explicà cóm este proyecte va nàixer per iniciativa seua només pendre possessió del càrrec, fa poc més de tres anys. Per a Francisco Cuenca Meseguer era necessari que Benimaclet contara en esta obra per a que els seus veïns la puguen conéixer i pendre consciència de l’institució en la que tenen la sort de contar. També senyalà que encarregà este treball al croniste de la Confraria i amic Pau Giner, per la seua experiència en l’investigació sobre Benimaclet.

José Antonio Varela, Prior de la Confraria, se congratulà de la presentació d’esta obra i de la bona salut de la goja la Confraria en estos moments.

També va intervindre Vicent Pons Alós, Canonge Archiver de la Catedral de Valéncia, que destacà diversos aspectes de l’obra com són el manteniment de l’advocació dels Sants de la Pedra – Abdon i Senent- en Benimaclet (que en molts pobles valencians està sent substituïda modernament per Sant Isidre), l’antiguetat de l’Institució que podria ser anterior a l’aprovació dels Capítuls en 1548 i el paper
de l’Horta de Benimaclet que se resistix a desaparéixer.

Presentacio Confraria 1

Vicente Valiente, secretari de la Confraria, va contar cóm començà l’investigació d’este llibre en els archius parroquials, en la que va participar activament, i va fer una acertada síntesis del contingut del llibre i de les seues parts.

En l’última part de l’acte el coordinador de l’obra, el mege Pau Giner, croniste de la Confraria, president de l’associació cultural Poble de Benimaclet i membre de la Junta de Govern de Lo Rat Penat, va fer un repàs a la vida de la Confraria des dels seus inicis en el segle XVI fins als nostres dies d’una manera amena i didàctica.

L’acte contà en l’assistència del Regidor de Movilitat Ciutadana de l’Ajuntament de Valéncia, Jesús Carbonell, del ya comentat Canonge Archiver de la Catedral de Valéncia, Vicent Pons, membres de la Junta Municipal d’Exposició de Benimaclet, de la directora de la Caixa Popular de Benimaclet i de membres de la Junta de Govern de la Confraria.

Scroll al inicio